Hämeenlinnan historic-rallissa talven osanottajaennätys

Hämeenlinnassa lauantaina 11.2. ajettavaan ralliin ilmoittautui yli 130 kilpailijaparia, mikä on tämän talven rallien osanottajaennätys. 

Ahveniston Autourheilijoiden ja Lammin Urheiluautoilijoiden yhdessä järjestämä Hämeenlinna Historic Rally on 60-, 70- ja 80-lukujen ralliautoilla ajettavan Historic Rally Trophyn toinen osakilpailu. 

HRT-sarjassa kilpaillaan nykyään neljän ikäkausikategorian, Ykkösryhmän, nuottisarjan, Classic F -sarjan, Rally Trophyn ja tasanopeussarjan mestaruuksista. Uusi ennakkotutustuttavien autojen luokka on vuosien 1991–96 kaksi- ja nelivedoille tarkoitettu Youngtimer. HRT-ralleissa omista mestaruuksista ajavat sekä BMW 325i:t että ilmajäähdytteiset Volkswagenit. 

Oikukas talvi on laittanut Hämeenlinna Historic Rallyn reittiryhmän koville. Rallin reitillä on mittaa noin 160 kilometriä, ja reittisuunnitelman mukaan viiden erikoiskokeen yhteispituus on noin 60 kilometriä. 

Hämeenlinna-rallin kilpailukeskus on Ammattiopisto Tavastia Hattelmalassa. Rallin reitti julkistetaan 11.2. kello 8, jolloin rallipakettien myynti alkaa kilpailukeskuksessa, Rengossa Cafe Raparperilla, Lopen Shellillä sekä Neste-asemilla K Hämeenlinna Idänpäässä ja Janakkalan Linnatuulessa. 

Lammin UA:n Heikki Westerlund kilpailee Opel Mantalla nuottisarjassa, missä reittiin saa tutustua ennakkoon. 
(Kuvaaja Marko Kyöstilä)
Lammin UA:n Heikki Westerlund kilpailee Opel Mantalla nuottisarjassa, missä reittiin saa tutustua ennakkoon. (Kuvaaja Marko Kyöstilä)

Lisätietoa Hämeenlinna Historic Rallysta ja Historic Rally Trophy -sarjasta: 

www.aau.fi/hameenlinna-historic-rally-2023 

www.historicrallyclubfinland.fi 

kilpailunjohtaja Jouni Heikkilä, 0400 515 524 – jounikheikkila@gmail.com 

tiedottelija Pekka Virtanen, 0400 966 095 – pekka.virtanen@pevitext.fi